Rüyada birini kurtarmak, senin üzerindeki bir yükü hafifletmeye veya bir sorumluluğu üstlenmeye işaret eder. Bu rüya, bir meselede elini taşın altına koyacağının, birinin ya da bir işin derdine derman olmaya çalışacağının haberidir. Hayatın akışında birine veya bir duruma siper olmak, senin manevi yükünü artırsa da gönül ferahlığına kapı aralar.
Bu rüyada birinin derdine ortak olmak, senin için bir vefa borcu ya da beklenen bir iyilik kapısıdır. Birinin sıkıntısını gidermeye vesile olmak, senin kendi hayatındaki tıkanıklıkların da çözülmesine imkan tanır. Hayırlı bir işe vesile olman, rızkının ve bereketinin artmasına vesile olabilir.
Rüyanın hayırlı tarafı, senin merhametinin ve gücünün bir nişanesidir. Birinin halini düzeltmek için çabalaman, senin de kendi hayatında karşılığını bulacak bir iyilik tohumudur. Bu rüya, iyilik yaptıkça kendi yolunun da aydınlanacağına işaret eder kardeşim.
Yüksekten düşen birini tutmak veya birini düşmekten kurtarmak, birinin mevcut durumunu veya itibarını korumak demektir. Rüyada birini düşerken yakalaman, birinin hata yapmasını önleyeceğin veya birinin kaybını engelleyeceğin anlamına gelir. Yer çekimi gibi kaçınılmaz bir gidişata müdahale etmek, senin birinin hayatındaki sarsıntıyı dindireceğine işarettir.
Ateşten birini kurtarmak, birinin içinde bulunduğu fitne veya öfke halinden onu çekip çıkarmaktır. Rüyada yanan birini kurtardığını görmek, birinin hiddetine veya başındaki büyük bir kederli duruma siper olacağını gösterir. Ateşin yakıcılığı, kurtaracağın kişinin yaşayacağı sarsıntının büyüklüğünü temsil eder.
Birini esaretten veya kilitli bir yerden kurtarmak, birinin üzerindeki baskıyı kaldırmak ve ona özgürlük sağlamaktır. Rüyada kilitli birini kurtardığını görmek, birinin sırrını saklamasına yardım etmek veya birinin üzerindeki ağır yükümlülüğü hafifletmek demektir. Kilit, engellenmişliği temsil eder ve senin bu engeli aşmaya vesile olacağını bildirir.
Kötülükten veya bir saldırıdan birini kurtarmak, birinin üzerindeki gizli veya açık husumeti bertaraf etmektir. Rüyada birini kötülükten koruduğunu görmek, birinin hileli işlerden veya sinsi düşmanlıklardan uzak durmasına yardım edeceğini gösterir. Bu rüya, senin birinin hayatındaki karanlık tarafları aydınlatacağına işarettir.
Birini çukurdan, bataklıktan veya enkazdan kurtarmak, içinden çıkılmaz bir sıkıntı veya töhmet altında olan birine el uzatmaktır. Rüyada derin bir çukura düşen birini kurtardığını görmek, birinin içinde bulunduğu büyük bir çıkmazdan onu çekip çıkaracağını söyler. Çamur ve balçık gibi ağır unsurlar, bu kurtarışın zahmetli olacağını ancak sonucun ferahlık getireceğini gösterir.
Suda boğulmak üzere olan birini kurtarmak veya birini sudan çıkarmak, rızık yolundaki bir tıkanıklığa veya hayatın akışındaki bir daralmaya vesile olmaktır. Rüyada boğulan birini kurtarmaya çalışman, birinin geçim sıkıntısına veya ruhsal bunalımına destek olacağını gösterir. Suyun her haliyle birleşen bu rüya, senin birinin hayat mücadelesine omuz vereceğini söyler. Eğer rüyada boğulan birini kurtaramıyorsan, bu bir meselenin senin kontrolünden çıkabileceğine veya çabanın yetersiz kalacağına dair bir uyarıdır.
Birini dayaktan kurtarmak, birinin maruz kaldığı haksız baskıyı durdurmaktır. Rüyada dövülen birine yardım etmek, birinin uğradığı haksızlığa karşı duracağını ve onun hakkını savunacağını gösterir. Dayak, sert bir ikazdır ve senin bu ikaza engel olman, bir adaletsizliğin önüne geçeceğindir.
Birini ölümden döndürmek veya ölümden kurtarmak, birinin hayatındaki büyük bir bitişi engelleyip yeni bir başlangıca vesile olmaktır. Rüyada birinin canını kurtarmak, birinin umudunun tükendiği anda ona can suyu olacağını gösterir. Ölüm bir halin bitişidir, sen bu bitişi durdurarak birine yeni bir yol açarsın.
Rüyada birini iftiradan kurtarmak, birinin itibarını yeniden kazanmasına yardım etmektir. Rüyada birinin iftirasına engel olmak veya onu bu durumdan çekip çıkarmak, birinin lekelenen adını temizlemesine vesile olacağını gösterir. İftira bir lekedir ve sen bu lekenin silinmesine aracı olursun.
Rüyada birini cehennemden kurtarmak, birinin büyük bir vebalden veya vicdan azabından dönmesini sağlamaktır. Rüyada cehennem ateşinden birini kurtarmak, birinin yaptığı bir yanlıştan dönmesine veya ağır bir sorumluluktan kurtulmasına yardım etmek demektir. Bu rüya, senin birinin manevi kurtuluşuna şahitlik edeceğini söyler.
Rüyada işkenceden birini kurtarmak, birinin yaşadığı ağır ve çaresiz baskıyı sona erdirmektir. Rüyada işkence gören birine yardım etmek, birinin üzerindeki ağır yükü ve zulmü kaldırmak demektir. İşkence, bir insanın en büyük çaresizliğidir ve senin bu çaresizliğe son vereceğine işaret eder.
Rüyada birini ayıdan kurtarmak, birinin uğradığı kabalık veya görgüsüz bir baskıdan korunmasını sağlamaktır. Rüyada saldırgan bir ayıdan birini kurtarmak, birinin karşısındaki kontrolsüz ve kaba gücü bertaraf edeceğini gösterir. Ayı, ölçüsüz bir gücü temsil eder ve senin bu güce karşı bir kalkan olacağını ifade eder.
Daha genel anlamı için: Rüyada birini görmek
Rüyamda sitemin bahçesinin ortasinda asili olan bi cocuk görüyorum ve insanlar ne kadar yanindan gecsede hicbiri onu ipten indirmiyo ağlayarak gidip cocuğu indiriyorum ve o sırada artik aklimdaki sesmi veya biri bana mi bağriyosa cocuğun 2 gündür orda asili olduğunu ve benim insnalik görevi yapip bu yükü üzerimden attiğimi söylüyor
Allâme der ki rüyanız hayır olsun Sena,
Bu rüya aileye, mesleğe ve morale işaret eder. Rüya tabirine göre anne babasından çok hayırlı dualar alacağına, meslek hayatının her daim zaferlerle dolacağına ve kurulu düzeninin sürüp gideceğine, moralinin genel olarak yerinde olacağına yorulur.
Merhaba rüyamda kuzenimin sürekli öldürülmeye çalışıldığınj hatta tualete asıldığını görüp kurtarıyorum sonra asan kişi gelip ikimizide öldürmeye çalışırken kaçıyoruz tabirinizi bekliyorum teşekkürler
Allâme der ki rüyanız hayır olsun Esra,
Görülen rüya makama, ömre ve emeğe işarettir. Rüya tabirine göre mevki ve makam sahibi olmasına rağmen geldiği yeri unutmayacağına; işlerinin mevcut şekilde devam etmesi sayesinde çok rahat bir ömür geçireceğine; el emeği ile kazanılan para sayesinde kişinin ihtiyaçlarını gidereceğine yorulur.
Rüyada deprem olmuştu wc deydim korkudan kapıyı bulamıyorum sonrasında evde hiç bir sıkıntı yok dısarı cıkıyorum yanfski evlerin yıkıldıgını görüyorum sonra o evlerden biirnde oğlum ve erkek yegenim oldugunu hatırlıyorum bağrış çağrış göçüğe giriyorum ama ikisini de sağ sağlim kurtarıyorum başka bir kadın cocuklarım yanfski göçükte diyor onunla birlikte o göçüğede giriyorum iki küçük kızı sağ sağlim cıkartıyorum en sonunda üç tane kuru kayısı yediğimi görüyorum
Allâme der ki rüyanız hayır olsun Yıldız,
Bu rüya arkadaşa, habere ve başarıya işaret eder. Rüya tabirine göre kendisini seven bir arkadaşının ön ayak olması ile koşulları daha iyi olan bir iş sahibi olacağına; mahkemeye taşınmış olan bir konu hakkında olumlu haber alınacağına; sağduyusu ve ustalığı sayesinde karşısına çıkan sorunları hemen aşmayı başaracağına tabir olunur.
Tesekkürler
Rüyamda, eşimin yaptığı bir şey yüzünden ailem eşimi asıyordu. Boynuna ip geçirip sallandırıyorlardı. Çok üzülüp kahroluyordum. Sonra son anda eşimi ipten aldım ve kurtardım. Bu yüzden ailem bizi sürüden kovar gibi dışladı eşimi kurtardığım için. Sonra eşimle beraner yeni bir eve geçip herkesten ayrı düzen kurmaya çalışıyorduk. Yeni düzen hengamesiyle kendimizi avutuyorduk.
Rüyam bu şekilde. İyi ya da kötü farketmez hee türlü yorumunuzu bekliyorum. Teşekkürler
Allâme der ki rüyanız hayır olsun Seyhan,
Rüyanız fikirlere, desteğe ve başarıya yorulur. Rüya tabirine göre insanlar arasında çok ses getirileceğine ve uzun zamandan beri çok sık rastlanmamış olan bazı fikirler ile projeler ortaya konulacağına; dara düşülen bir anda çocuklarının ve ailesinin kendisine destek olacağına; çalışmalarının karşılığında istediği takdiri ve ünvanı almayı başaracağına işarettir.
Rüyamda silahlı saldırıya uğrayan bir erkek hakimi kurtarıyordum bunun yorumu nedir
Allâme der ki,
Rüyanız şansa, emeğe ve niteliğe delalettir. Rüya tabirine göre şansının açılacağına, kısmetlerini çoğalacağına ve rahatının da her geçen gün daha fazla yerine geleceğine; bir işte verilen bütün emeğin karşılığının alınacağına; mesleki ve ahlaki açıdan aranacak niteliklere sahip olmak için gece gündüz çalışacağına işaret eder.
Rüyamda okulun çatı katında enkazin tozları assaya iniyordu tane tane dikkatli bisekilde bakinca aniden el gördüm uzun tirnakli kirmizi ojeli bir el sonrasında hocalara bildirmeye gittim ve haberlere çkiyorduk en son bu arada eli biyere skışmıştı kurtarılmayı bekliyordu
Allâme der ki,
Bu rüya gönüle, fırsatlara ve yaşama tabir olunur. Rüya tabirine göre kişinin ruhen şifa bulacağı ve gönül hoşluğuna kavuşacağına; eline geçecek olan fırsatların günden güne çoğalacağına; bundan sonra çok daha farklı bir yaşam süreceğine alamet eder.
Rüyamda annemlerin köydeki evindeyiz tek katlı bir ev birden deprem oluyor ve anında ev çöküyor heryer toz duman eşimle benim üstûme bir şey düşmüyor biz hemen çıkıyoruz etrafta gençleri görür görmez hemen bağırıyorum yardım edin diye hemen bize yardım ediyorlar cocuklarımı çıkarıyoruz hem sonrada bak tek katlı bina olduğu için biz Zarar gelmedi diye konuşirken uyandım
Allâme der ki,
Rüyanız dürüstlüğe, hislere ve rahatlığa yorulur. Rüya alimlerine göre hayırlı ve dürüst bir kişi ile evlilik yoluna girileceğine; rahat, konforlu ve de lüks bir hayatı olacağına ve kişinin hiçbir şeyin eksikliğini hissetmeyeceğine; sevilen, sayılan ve sözü dinlenen bir kişi olacağına, rahat ve huzurlu bir döneme gireceğine rivayet eder.
Rüyamda annemi ve babamı enkazda kalacakken görüyorum sonra kurtarın diye çabalıyorum kerpiç ve evde duruyorlar amcamın oğluna diyorum yardım et abi diye yardım etmiyor banada dur gitme diyor fakat ben ellerinden tutup çıkarıyorum ve hastane gibi bı yerde oluyoruz bu defa da annemle babamı saklıyorum bı hemşireyle gören olursa ordan atacaklarını söylüyorlar yerin içinde bı depo gibi bisey var tekrar oraya saklamaya çalışıyoruz annem astım hastası o daralıyor nefes alıyor tekrar saklanıyor
Allâme der ki,
Rüyanız insana, isteklere ve itibara yorulur. Rüya tabirine göre hakkaniyetli ve düzgün bir insandan çok büyük yardım göreceğine; akıl yolu ile davranması sonucunda istediği başarıya kavuşacağına; insanlar arasında büyük itibar kazanacağına tabir olunur.
Enkazdan birini kurtarıyoruz sonra denizin içinde başka bir bina görüyoruz. O binanin içine girince bütün kolonların patladığını gördüm.ordam da çıkıp hayatımızı kurtarmaya çalışıyoruz.
Allâme der ki,
Görülen rüya duaya, kısmete ve kazanmaya işaret eder. Rüya yorumuna göre ettiği duaların kabul olması ile birlikte çok büyük ve uğradığı tüm zararı ortadan kaldıracak olan bir yardım alacağına; çok hayırlı bir kısmet ile tanışılacağına; hayatın belli bir oranda sıradanlaşarak kişiye nefes alacak zaman kazandıracağına tabir olunur.
Rüyamda çilek almaya gidiyordum çileği alıp eve doğru gittiğimde evin yıkıldığını gördüm insanlar yıkılmış evin üzerinde oturuyordu herkesi indirip enkazdan tahta- tuğla parçalarını kaldırmaya çalıştım. Sonra Ablamın elini gördüm ve onu enkazdan çıkarttım.
Allâme der ki,
Rüyanız sağlığa, keyfe ve barışmaya alamettir. Rüya alimlerine göre içinde bulunduğu sağlıksız ruh halinden ve bedenindeki ağrılarından kurtulacağına; keyifli, güzel ve rahat bir hayat sürüleceğine; küskünlükler söz konusuysa barış sağlanacağına delalet eder.
Teşekkürler